Home > LAPORAN PERLAWANAN > DAREDEVIL MENGIKAT DORMKIDS 1 – 1

DAREDEVIL MENGIKAT DORMKIDS 1 – 1

1 – 1

Perlawanan pertama minggu kedua menyaksikan persaingan sengit antara Daredevil dengan Dormkids. Walaupun perlawanan berlangsung dalam keadaan cuaca hujan  namun ia tidak menghalang kedua-dua pasukan ini beraksi dengan lincah. Kemungkinan hujan yang turun juga merupakan hujan rahmat kerana kedua-dua pasukan nampak bersemangat dan bersungguh-sungguh cuba memenangi perlawanan pada petang tadi.

Jaringan pertama muncul pada minit ke-8 oleh Sharin Podding (14) dari Dormkids. Jaringan tersebut tercipta melalui umpanan Rasyid (9) dari sebelah kiri gawang lawan. Daredevil berusaha melakukan beberapa serangan tetapi gagal mengatasi kubu lawan yang amat kebal. Keputusan separuh masa pertama, Dormkids 1 – 0 Daredevil.

Separuh masa kedua berlangsung dengan keadaan cuaca hujan semakin lebat. Percaturan baru Daredevil nampaknya berhasil apabila berjaya menyamakan kedudukan melalui sepakan terus  Nasrul ke gawang lawan pada minit ke-40.  Jaringan ini merupakan satu-satunya gol pada separuh masa kedua yang amat bermakna kepada Daredevil kerana perlawanan tamat dengan keputusan seri 1-1.

Perlawanan ini juga menyaksikan dua kad kuning dilayangkan kepada pemain Dormkids,  Shahrin dan Rasyid. Difahamkan bahawa insiden tersebut berkaitan dengan kesalahan pemain membantah keputusan pengadil perlawanan, En. Christopher Gobilin. Layangan kad kuning tersebut boleh menyebabkan Dormkids berkemungkinan besar untuk hilang tonggak utama mereka untuk perlawanan penting minggu hadapan menentang Wonder Boys.

Keputusan rasmi perlawanan, Daredevil dan Dormkids seri 1-1.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: