Home > LAPORAN PERLAWANAN > WONDER BOY BERJAYA MELAKUKANNYA SEKALI LAGI

WONDER BOY BERJAYA MELAKUKANNYA SEKALI LAGI

1 – 5

Wonder Boys telah memperoleh kemenangan kedua mereka setelah berjaya menumpaskan Wolves dengan jaringan 5-1.  Sekali lagi, perlawanan ke-2 pada minggu ke-2 Liga Piala Pengetua SMK Putatan,  berlangsung dalam keadaan cuaca hujan.  Keadaan padang telah menyebabkan tempo perlawanan menjadi lebih perlahan.

Hanya selepas beberapa minit perlawanan bermula Wonder Boys telah berjaya mendahului perlawanan dengan jaringan oleh Zaid, dari dalam sebelah kiri kotak penalti, mengatasi penjaga gawang Wolves. Wolves berjaya mencipta peluang untuk mengejar Wonder Boys melalui percubaan dari Azanuddin, tetapi berjaya dikekang oleh penjaga gawang Wonder Boys. Wolves mendapat peluang untuk menyamakan kedudukan sekali lagi melalui peluang yang dicipta oleh Fuadi namun gagal untuk menyempurnakan gol tersebut.

Gol kedua Wonder Boys muncul melalui jaringan Hafizuddin dari  sebelah kanan kotak penalti. Wolves melakukan serangan balas dan berjaya mencipta beberapa peluang, malangnya gagal disempurnakan oleh penyerang Wolves. Peluang terbaik Wolves tiba pada saat-saat terakhir separuh masa pertama melalui hantaran lintang Azanuddin kepada Aziman, tetapi sekali lagi gagal untuk menyumbat gol melepasi penjaga gol Wonder Boys. Separuh masa pertama berakhir dengan Wonder Boys dihadapan dengan jaringan 2-0.

Setelah bermulanya separuh masa ke-2, Wolves telah berjaya menjaringkan gol melalui sepakan Azanuddin dari luar sebelah kanan kotak penalti. Tetapi, pertahanan selekeh dari Wolves menyebabkan gol pertama mereka menjadi bayang-bayang kerana gol ke-3 Wonder Boys daripada Aznil Herman. Wonder Boys telah membazirkan peluang mencari gol ke-4 sebanyak dua kali berturut-turut selepas tendangan pemain Wonder Boys terkena tiang dan Zaid gagal untuk menanduk bola masuk melepasi gawang yang tidak dijaga.

Wolves mencipta peluang keemasan untuk bangkit semula tetapi sepakan Shahijan tersasar ke sebelah kiri palang gol. Zaid sekali lagi menjaringkan gol untuk pasukannya akibat kesilapan pemain pertahanan Wolves. Wolves cuba untuk mengejar melalui sepakan sudut yang diterima, tetapi gagal  membuahkan hasil . Pertahanan Wolves sekali lagi gagal untuk menghalang gol dari serangan Wonder Boys yang di sempurnakan oleh Zaid.

Zaid Hanafi, penjaring Wonder Boys yang berjaya mencipta ‘Hat-trick’, dilayangkan kad kuning oleh pengadil, En. Shamsudin Tjaga, kerana menanggalkan jersey semasa perlawanan berlangsung.

Keputusan rasmi perlawanan, Wolves 1 – 5 Wonder Boys.

Advertisements
 1. zaid kaka
  May 1, 2010 at 7:49 PM

  ~alhamdulillah kepada Allah kerana dgn izinnya sekali lagi WB.FC menang…

  ~wlaupun dlm keadaan hujan lebat…

  ~semoga dgn kemenangan ini diiringi doa dan sokongan penyokong WB.FC….

  ~nobody,nobody but you..!!!

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: