Home > LAPORAN PERLAWANAN > GALAXY HILANG BISA

GALAXY HILANG BISA

2 – 0

Perlawanan Galaxy menentang Achievers menyaksikan pemain Galaxy hilang bisa mereka kerana tidak dapat mengekalkan prestasi mereka seperti minggu lalu. Galaxy hanya mampu menjaringkan dua gol menentang Achievers, yang minggu lalu dibenam oleh Wonder Boys. Achievers pula berjuang dengan penuh semangat. Kelihatan permainan Achievers lebih tersusun dan terkawal berbanding perlawanan terdahulu. Walaupun begitu, pengurus pasukan Achievers  tidak hadir kerana beberapa sebab yang memaksanya meninggalkan pasukannya berjuang dengan sendiri. Walaupun begitu, pengurus pasukan Dormkids, En. Shamsudin Tjaga dengan sukarelanya menjadi penganti pengurus dan meningkatkan semangat pemain-pemain Achievers.

Perlawanan antara Galaxy dengan Achievers telah menurunkan tempo sedikit berbanding perlawanan yang sebelum ini mungkin kerana keadaan padang yang basah dan berlumpur, walaupun hujan belum turun berbanding dua hari sebelumnya.

Pada permulaan perlawanan, kedua-dua pasukan berjaya mencipta beberapa peluang tetapi gagal disebabkan oleh kecekapan penjaga gol masing-masing yang berpengalaman.  Gol pertama yang dijaringkan di dalam petak penalti oleh Mohd. Sharil Zairie berlangsung pada saat-saat akhir separuh pertama. Separuh masa pertama diakhiri dengan Galaxy dihadapan dengan jaringan 1-0.

Separuh masa kedua bermula dengan tempo permainan yang sama. Barisan pertahanan Achievers semakin mantap kerana mereka telah menghalang penyerang Galaxy mendapat satu lagi jaringan yang sepatutnya masuk. Namun, barisan pertahanan Achievers masih tidak cukup kuat untuk menghalang sepenuhnya penyerang Galaxy kerana dengan satu kesilapan mereka telah ditembus dan satu lagi jaringan daripada Mohd. Sharil Zairie bagi Galaxy.

Keputusan rasmi perlawanan, Galaxy 2 – 0 Achievers.

Advertisements
Categories: LAPORAN PERLAWANAN
  1. May 2, 2010 at 4:52 PM

    galaxy bnyk pluang..
    tp msalh lumpur…
    susa mw shot…
    troskn usaha..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: