Home > MAKLUMAN AM > PEMOTONGAN MATA AKIBAT KETIDAKAKURAN TEKNIKAL

PEMOTONGAN MATA AKIBAT KETIDAKAKURAN TEKNIKAL

Wolves FC dan Dormkids FC adalah dua pasukan pertama yang menerima akibat pemotongan mata. Penganjur menggunakan pendekatan mesra dengan hanya memotong 1 mata, iaitu pemotongan minimum bagi setiap mana-mana kesalahan teknikal.

ketidak akuran yang dimaksudkan ialah ada pemain yang gagal menggunakan atau memakai pelindungan betis sepanjang mereka berada di dalam padang ketika perlawanan berlangsung. Mengikut peraturan FIFA, semua pemain mesti memakai aksesori perlindungan seperti shinguard dalam setiap perlawanan.

Dalam LIGA KITA ini, peraturan sama turut digunakan dan malah dikuatkuasakan demi mendidik semua pemain bola sepak liga sekolah betapa peraturan itu sebenarnya wujud. Realitinya, pemain yang tidak memakai kasut bola sepak dan pelindung betis serta pakaian sesuai TIDAK DIBENARKAN sama sekali memasuki padang. Tetapi dalam hal kejohanan ini, penganjur meletakkan tanggungjawab awal kepada pihak pengurusan kelab masing-masing. Jika mana-mana pemain dimasukkan untuk bermain, pengurusan pasukan terpaksalah menerima akibat kehilangan mata berharga 1-3 mata.

Oleh itu, pihak penganjur sekali lagi menegaskan bahawa permainan bola sepak peringkat Liga Sekolah kita ini bukanlah pertandingan biasa-biasa, atau kampungan. Sebaliknya kami ingin menjadikan kejohanan ini bernilai tinggi dan menjadi wadah anda semua menerima ilmu berkaitan bola sepak, baik secara formal mahupun tidak formal.

SELAMAT BERTANDING. BOLA SEPAK MEMBINA WATAK.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: